Herenkleding

Herenkleding

Shop als een man: 5 eenvoudige stappen om het winkelen voor kleding makkelijker te maken voor de man

Veel mannen HATEN het winkelen voor kleding. Ik moet ze in veel dingen gelijk geven. Ik zie er zelf graag goed uit en hou mij zeker bezig met mode en trends, maar moet toegeven dat winkelen niet een van mijn favoriete activiteiten is. Toch winkelen mannen, en winkelen ze veel en duur, zo blijkt uit een NOS-bericht.

Hoe kan het dat mannen niet houden van winkelen?

Omdat kledingwinkels zijn ontworpen voor vrouwen!

Vrouwen genieten namelijk van het gehele proces, om even te generaliseren. Ze nemen hun tijd, kijken naar verschillende mogelijkheden, vergelijken, passen de kleding, enzovoort. Het gaat bij hen om de ervaring en deze ervaring spreekt hen aan. Een gemiddelde man heeft absoluut geen behoefte aan deze ervaring.

Een kledingwinkel reflecteert de ervaring van het winkelen. Veel kledingstukken in verschillende kleuren, maten en prijzen; spiegels, paspoppen, foto’s, pashokjes en andere elementen die dit ‘winkelgevoel’ moeten vergroten.

Veel mannen krijgen al kriebels bij het lezen over deze ‘winkelervaring’.

Verkeerd aangepakt

De kledingindustrie heeft zich sterk gericht op winkels en winkelen, terwijl een groot deel van de samenleving hier absoluut geen zin in heeft. Volgen de winkels de verkeerde weg? Wellicht. Of het spreekt de mannen gewoon niet aan. Mannen geven de voorkeur aan een andere manier van kleding kopen. Mannen gaat over het algemeen recht op hun doel af. Dus niet het winkelen, vergelijken, aanpassen, kletsen en bekijken, maar mannen willen alleen kopen. Het liefst zo snel mogelijk.

5 winkeltips voor mannen

De beste manier om te winkelen is om zeer strategisch, gedisciplineerd en gefocust te zijn over je aanvalsplan. Dit leg ik graag uit in 5 winkeltips voor mannen voor het kopen van kleding.

  1. Weet welke kledingstukken er in je kledingkast moeten liggen.

Heb jij een beeld van de kledingstukken die belangrijk zijn in jouw leven? Je moet hierbij rekening houden met je eigen kledingstijl. Dus je sociale omgeving, je werk en vrije tijd. Welke kleding draag je graag? Waar voel je je goed in? Wat draag je normaal?

De basis kledingstukken kunnen beter een neutrale kleur hebben, zodat je ze veel kunt combineren. Bijvoorbeeld zwart, wit, grijs en blauw. Verder heb je altijd een paar mooie spijkerbroeken nodig. Wanneer je wat mist, kun je ze gericht bijkopen.

  1. Maak een lijstje met wat je nodig hebt.

Dit is de sleutel tot succes die we vaak missen.

Je zou niet naar de winkel moeten gaan voor herfstkleding, maar juist met een lijstje met precies de items die je graag wilt hebben, zoals een kakibroek, een nieuwe jas, overhemden, een trui (niet te warm, niet te cool). Een lijst dus met specifieke kledingstukken. Dan weet je waar je naar moet gaan zoeken.

Je kunt dit lijstje opstellen aan de hand van tip nummer 1. Stel bijvoorbeeld dat je 3 spijkerbroeken wilt hebben in je kast en je hebt er nog 2. Dan betekent dit dat je een nieuwe spijkerbroek moet gaan kopen. Het is zo makkelijk als het klinkt.

  1. Houd je aan je plan.

Laat je niet afleiden door situaties of je omgeving, maar ga waarvoor je kwam. Koop dus geen kledingstukken in de aanbieding omdat “ze zoveel afgeprijsd zijn”. Geen spontane of gekke aankopen. Geen coltrui in een felle kleur of een nieuwe trend. Houd je koppie erbij. Blijf sterk. Onthoud waarvoor je gekomen bent. Het kan moeilijk zijn, maar met een beetje discipline kom je thuis met fantastische nieuwe kledingstukken die je nodig hebt.

Het is ook goed om een tijdslimiet in te stellen. Dit kan je helpen om keuzes te maken en niet te vallen in de diepe put die winkelen heet. Kun je binnen 45 minuten hetgeen vinden waarvoor je gekomen bent? Het is het proberen waard. Ga ervoor!

  1. Koop het wanneer je het echt nodig hebt.

Je hebt een lijstje en bent gaan winkelen. Focus je dan op de lijst. Als je een kledingstuk vindt wat je nodig hebt, zorg er dan voor dat je het echt graag wilt hebben. Hoe kun je dit beoordelen?

Ten eerste is het goed om het kledingstuk aan te passen. Beoordeel hierbij de pasvorm. De pasvorm moet perfect zijn, want anders staat het je niet goed. Per merk kan de pasvorm op jouw lichaam anders zijn. De kleding passen voordat je het koopt, is dus erg belangrijk.

Wanneer de pasvorm niet goed is, koop het dan niet. Bij de meeste mannen staat het dan niet. Een shirt dat de groot of juist te strak is, doet veel lichamen niet veel goeds. Niet iedereen heeft een six-pack en gespierde armen. Kies iets wat je goed afkleedt.

Het is daarnaast belangrijk dat je in de winkel al dol bent op het kledingstuk. Wanneer je in de winkel al twijfelt, is het waarschijnlijk niets voor jou. Laat het dan liggen en richt je op het volgende kledingstuk. De tijd tikt namelijk door…

  1. Omarm het online winkelen

Krijg jij al de oncomfortabele kriebels van overvolle, onoverzichtelijke kledingwinkels, het zoeken naar de juiste maat, de warme pashokje en de lange rijen? Ga dan lekker online winkelen. Het zal een aangename verrassing zijn.

Je kunt heel gericht zoeken naar wat je wilt en naar de juiste maat, terwijl je in het comfort van je eigen huis bent. Lekker rustig en zonder stress. Bovendien kost het een fractie van de tijd van het winkelen in een stad.

Om het echt tot een succes te maken, moet je vertrouwd raken met het online bestellen en het retourneren. Je past namelijk de kleding thuis. Is het toch niet wat je ervan verwachtte, schroom dan niet om het met hetzelfde gemak terug te sturen. Sta niet toe dat je achterblijft met kleding die je nooit zult gaan dragen.

Mijn advies: Bestel online een aantal artikelen en plan om minimaal één artikel te retourneren. Dan houd je hier al rekening mee.

Conclusie

Kleding kopen hoeft niet zo slecht te zijn als je denkt. Je moet gewoon het idee loslaten dat je erbij had.