Kleed je tegen stress: Hoe de juiste kantoorkleding je werkweek kan verbeteren

Kleed je tegen stress: Hoe de juiste kantoorkleding je werkweek kan verbeteren

juni 28, 2018 Uit Door kledingheren

De manier waarop je je kleedt, kan je zelfvertrouwen en succes op het werk verbeteren. Maar dat wist je waarschijnlijk al. In de ochtend zie je er verzorgt uit, maar het is maar de vraag wat de stressvolle werkdag met je outfit zal doen. Het begint al met de reis naar je werk. Je zit opgepropt in een trein, bus, metro off tram. Of je staat in de file en zit gevangen in je auto. Of op de fiets voel je het zweet uitbreken en langs je rug glijden. Als je dan eindelijk op het kantoor bent, besef je dat je te laat bent voor een belangrijke vergadering. Je rent met de koffie in je hand naar de juiste vergaderzaal. Eenmaal in de vergaderzaal is het benauwd en heb je geen stoel mee om op te zitten.

Je bent op je werk, het is pas ’s ochtends, maar het zweet staat al op je rug. Je zag er thuis voor de spiegel nog goed uit, maar je bent nu al onzeker over je voorkomen. Het is nog geen 10 uur, maar je overhemd ziet er al uit alsof je 5 kilometer hebt gerend.

Ben je nog steeds overtuigd van je look?

Kleed je voor de stress van je werkdag

Je hebt natuurlijk stress van de reis naar je werk, maar ook de werkdruk heeft een invloed op het stressniveau. De 300 ongelezen e-mails, de ontevreden klant, de collega die lastig is, enzovoort. Het heeft een effect op je voorkomen. Ondanks dat een kantoorbaan niet bepaald sportief is, zou het dragen van sportkleding op je werkplek een stuk comfortabeler zijn.

Welke keuzes heb je echt?

Je hebt in ieder geval een nieuwe optie. Het bedrijf Ministry of Supply heeft naar aanleiding van onderzoek dit probleem aangepakt. Ze hebben netjes uitziende kantoorkleding voor heren ontworpen om de fysieke realiteit van je dag te kunnen weerstaan.

De kleding is ontworpen met een speciale technologie waarmee de kleding ook tijdens stressvolle periodes op je werk er goed en representatief uit blijft zien. Je ziet er dan heel de dag goed uit, maar je voelt je ook goed. En dat is eigenlijk nog belangrijker. Dan kun je je beter concentreren op je werk, in plaats van hoe je eruitziet.

Overhemden

Het Apollo overhemd is een van de belangrijkste producten van Ministry of Supply. De naam is heel toepasselijk afgeleid van de NASA-spaceshuttle. Het materiaal van het overhemd heeft een elastische samenstelling, waardoor de lichaamstemperatuur veel beter wordt beheerst.

De niet-strijkbare stof is bestand tegen kreukels en voert zweet effectief af. Zelfs als het zonder hemd eronder wordt gedragen. Dus vanaf het moment dat je in de overvolle bus staat tot het moment dat je het kantoor weer uitloopt, zorgt je overhemd ervoor dat je lichaamstemperatuur wordt gestabiliseerd.

De textiel van dit overhemd is zo ontworpen dat het verrassend flexibel is. Het werkt als een tweede huid en kan in alle richtingen bewegen, of worden uitgestrekt. Daardoor heeft het overhemd een goede pasvorm zonder dat je er een oncomfortabel gevoel bij krijgt.

Daar blijft het niet bij. Dit overhemd is ook gemakkelijk te wassen en heeft bovendien een speciale kragen die schoon blijft. Dus geen vieze geld zweetvlekken in de kraag. Het is echt een perfect kantooroverhemd om tijdens je werk te dragen.

Pantalons

Ministry of Supply heeft ook een speciale uitvoering van de pantalon. Deze speciale pantalons (chinos) hebben als eigenschap dat het zweet wordt afgevoerd en je onderlichaam koel wordt gehouden door de ademende binnenzakken die de luchtcirculatie bevordert terwijl je beweegt.

Het heeft ook een speciale band rondom de taille, wat ervoor zorgt dat je overhemd niet langzaam uit je broek trekt wanneer je beweegt, vooroverbuigt, omdraait of gaat zitten. Dan blijf je er altijd verzorgd uitzien, ook wanneer je snel opspringt om een klant te bezoeken terwijl je al laat bent. Dus niet meer onhandig in de nabijheid van anderen je shirt weer netjes in je broek stoppen.

Net als de Apollo overhemden, zijn de pantalons van Ministry of Supply gemaakt van een speciaal soort textiel waardoor het een betere stretch heeft. Je kunt dan een strakkere broek dragen zonder dat je bewegingsvrijheid wordt beperkt. Dan blijf je er goed en verzorgd uitzien. Je hoeft deze pantalons nooit te stomen of te strijken. Handig! Ook als je ze uit je koffer haalt na een lange reis of wanneer ze nog aan het droogrek hangen, zien ze er fantastisch uit.

Sokken met koffiedik voor op kantoor

Net als bij kantoorkleding, moet je bij sokken vaak ook kiezen tussen looks en een comfortabele pasvorm. Daarom heeft Ministry of Supply comfortabele, maar stijlvolle sokken ontwikkeld. Deze sokken combineren het comfort en de prestaties van sportsokken met de kantoor look. Het goede van twee werelden.

De sokken hebben een geweldig comfortabele zool, waardoor je niet snel last zal krijgen van je voeten. Ook niet in oncomfortabele nette schoenen waar je al heel de dag op staat. Een ander innoverende eigenschap van deze sokken is het verwerken van koffiedik in de stof van de sokken. Dit klinkt raar, maar hierdoor worden ongewenste geurtjes verwijderd. Zelfs wanneer je last hebt van zweetvoeten, hoeft niemand dit te merken.

Conclusie

Zelfs wanneer je van mening bent dat je niet echt een actieve kantoorbaan hebt, maar meer zit in je bureaustoel, heeft de lichaamsbeweging, werkdruk en werkstress een groter effect op je voorkomen en je kleding dan je denkt. Als je je zo goed mogelijk wilt voelen en er goed, verzorgd uit wilt zien op je werk, kun je beter werkkleding kiezen die bestand is tegen de dagelijkse stress die je ervaart, zowel op je kantoor als erbuiten.

Met de nieuwe innovatie in herenkleding, hoef je niet langer te kiezen tussen comfort en er goed uit zien op je werk. De moderne man mag meer verwachten van zijn kleding. Het onderzoek van Ministry of Supply is een geschenk uit de hemel. Wij mannen hoeven geen kleding te accepteren die continue kreukels heeft, altijd moet worden gestreken, oncomfortabel zit en waarin je het altijd benauwd hebt. Kies voor comfort en blijf er top uitzien! Het is eigenlijk geen keuze, toch moet je er echt voor gaan!