5 manieren om uw vrijetijdskleding onmiddellijk te verbeteren

5 manieren om uw vrijetijdskleding onmiddellijk te verbeteren

september 5, 2018 Uit Door kledingheren

Je hebt een punt in je leven bereikt waarbij je je eigen kledingstijl graag wilt verbeteren. Je wilt af van het jongensuiterlijk en je kledingkast verbeteren naar een mannenlook. Maar hoe pak je dit aan? Het gaat hier niet om het kopen van pakken en het gaan dragen van stropdassen en pochetten. De gemiddelde man kan ook enkele belangrijke verbeteringen aanbrengen in zijn kledingkast om er volwassen uit te gaan zien. Ik heb het hier dus over vrijetijdskleding, oftewel casual kleding.

In veel sectoren zijn de kledingvoorschriften voor de werkplek versoepeld. Dit betekent dus niet meer strak in pak, maar kunnen veel mensen ook gewoon in spijkerbroek, polo of zelfs een T-shirt naar hun werk. Mensen die meer met klanten omgaan, kleden zich vaak iets representatiever en netter.

Vrijetijdskleding verbeteren

Het verbeteren van je vrijetijdskleding draait dus veel meer om het verbeteren van je algehele persoonlijke stijl. Wat is je voorkomen? Hoe kun jij je eigen identiteit laten terugkomen in je kledingkeuze? Hier geef ik je 5 manieren om de vrijetijdskleding in je kledingkast te verbeteren. Dan ben jij klaar voor het weekend en/of het biertje in de kroeg met je vrienden.

  1. Geen T-shirts met prints meer!

Het probleem van veel mannen en hun kleding is niet zozeer dat ze een slechte smaak hebben, maar dat ze er niet echt aandacht aan besteden. Ze benaderen hun garderobe in de automatische piloot. Je doet je oude spijkerbroek aan met een vaal T-shirt en gaat op pad. Het probleem met het dragen van een T-shirt met je favoriete band van de middelbare school is dat je eruitziet alsof je nog op de middelbare school zit.

Hetzelfde geldt voor T-shirts met prints en logo’s. Ik raad je daarom sterk aan om al deze T-shirts weg te doen. Je bent nu een man en zou je als man moeten kleden. Doe je dit niet, dan lijk je nog op een onvolwassen jongen.

T-shirts zijn niet slecht. Het probleem met T-shirts is dat ze vaak vormloos zijn. Ze hangen over je schouder en lijken weinig tot geen pasvorm te hebben. Wanneer je graag T-shirts draagt, ga dan voor de duurdere T-shirts, niet de goedkope van H&M en dergelijke merken. Een mooi T-shirt met een V-hals kan mooi staan onder een jas.

Een poloshirt geeft een nog betere volwassen look. Het is niet meer een kledingstuk voor gladde jongens. Een poloshirt kleedt heel goed af en heeft bijna automatisch een goede pasvorm voor het mannelijke lichaam. Je ziet er dan goed en zelfverzekerd uit. Je wilt je graag comfortabel voelen in je vrije tijd, maar dit hoeft natuurlijk geen reden te zijn om er onverzorgd uit te zien.

  1. Kijk eens eerlijk naar je broeken.

Voor veel mannen zijn spijkerbroeken slechts een product. Je loopt niet in je ondergoed, en meer functie heeft de spijkerbroek eigenlijk niet. Er zitten gaten in, ze zijn uitgelubberd en volgen de mode van de jaren ’90.

Kijk eens eerlijk naar je spijkerbroeken. Zijn ze versleten en vaal? Zijn ze aan de voor- en achterkant uitgelubberd? Zijn de pijpen te wijd of misschien zelfs uitgescheurd?

Een aantal goede spijkerbroeken zijn belangrijke items in je casual kledingkast. Onderschat dit niet. Je kunt bij bijna alle vrijetijdsactiviteiten een spijkerbroek dragen. Je hoeft niet per se skinny jeans te dragen, maar het is wellicht wel tijd om weer nieuwe spijkerbroeken te kopen die mooi zitten, zodat je er ook in je vrije tijd goed en verzorgd uitziet.

Wanneer je nieuwe spijkerbroeken gaat kopen, koop dan niet alleen blauwe spijkerbroeken. Koop bijvoorbeeld ook een zwarte of grijze spijkerbroek. Deze kun je erg goed combineren met andere overhemden of shirts. Koop ook een mooie chino. Dit is een iets nettere broek, maar kan ook makkelijk casual worden gedragen.

  1. Ga door de stapel overhemden.

Een van de grootste tekenen van een kledingkast van een ongeïnteresseerde man, is een kast waar veel ruitjesoverhemden liggen in allerlei kleuren. Ergens in de jaren ’90 heeft iemand bedacht dat elke man op z’n minst meerdere ruitjesoverhemden moet hebben om toch een kleurrijke kledingkast te hebben.

Deze overhemden zijn vreselijk lelijk en oubollig. Wanneer je overhemden draagt naar je werk, is het niet nodig ze ook in je vrijetijd te dragen. Geef de ruitjes bloezen aan je moeder zodat zij er een picknickkleed van kan naaien.

Koop juist een paar mooie, effen overhemden die ook perfect casual kunnen worden gedragen. Deze kunnen een mooie uitstraling en verfijnde look geven. Denk bij het kopen van nieuwe overhemden aan:

  • Pasvorm, niet te ruim, maar ook niet te strak.
  • Wanneer je het overhemd niet in je broek steekt, moet het niet te lang zijn.

Je mag ook gerust een spijkerbloes kopen. Dat staat altijd goed en heeft een heerlijke casual look.

  1. Vecht niet tegen de volwassen look, maar omarm de casual jas.

Een van de mooiste dingen van volwassen worden, is dat je ook volwassen kleding mag dragen. Dat is volstrekt normaal.

Je hoeft in je vrije tijd geen jas te dragen om een colbert te bedekken. Draag een lekkere casual jas of een leren jas. Geniet ervan dat je niet je werkkleding aanhebt. Geniet dus van het comfort en de bewegingsruimte die je in een casual jas kunt hebben.

Er is geen limiet aan het aantal jassen dat je in je kledingkast mag hebben hangen (of aan de kapstok). Elke man zou op z’n minst een mooie leren jas moeten hebben. Maar ook een halflange warme jas is tijdens de wintermaanden geweldig.

  1. Zet je beste beentje voor

Schoenen zijn een belangrijk onderdeel van de casual outfit. Is het je al eens opgevallen dat veel vrouwen meteen naar je schoenen kijken bij een ontmoeting? Schoenen zeggen veel over de persoon. In een goed samengestelde outfit zijn de schoenen ook een belangrijk onderdeel. Ga dus niet op zaterdag in je nette werkschoenen onder een spijkerbroek naar buiten. Dat getuigt namelijk van het ontbreken van een goed samengestelde casual kledingkast.

Ook je vieze, oude, versleten sneakers kunnen niet meer. Koop gewoon wat mooie, sportieve en/of casual schoenen die lekker zitten en er goed uitzien. Dat kleedt de man. Je hoeft absoluut het comfort niet op te geven voor een goede look. Zorg er simpelweg voor dat je een aantal paar schoenen hebt voor verschillende outfits en (casual) gelegenheden.

Conclusie

Wanneer je een volwassen man bent, is het ook noodzaak dat je kledingkast is meegegroeid. Een man dient er verzorgd uit te zien, ook in zijn vrijetijd. Dit is geen beperking, maar biedt juist mogelijkheden.

Zorg ervoor dat je enkele mooie casual kledingstukken in je kledingkast hebt liggen. Bijvoorbeeld een aantal mooie spijkerbroeken, schoenen en shirts. Gooi je oude kleding weg, want deze zien er niet alleen onverzorgd uit, maar geven je ook een jongens uiterlijk. En die tijd hebben we achter ons gelaten.

Dan ben je klaar voor het verzamelen van telefoonnummer van dames of heren…